Plantebøffer med bønner

Disse plantebøffer er med valgfrie bønner, fx kidneybønner eller kikærter. Bøfferne egner sig perfekt til en 'svedig' vegetarburger!

Det skal du bruge

(12-15 bøffer)
200 g kogte kikærter eller kidneybønner bønner (evt. øko fra karton)
4 søde kartofler
4 store gulerødder
1-2 alm kartoffel
1 dl glutenfri mel eller havregryn (fine)
3 spsk. soja
2-3 spsk. tomatpuré
2 løg
3 fed hvidløg
Evt. 2 tsk røget paprika eller anden krydderi
3 spsk. olivenolie
Salt og peber


Sådan gør du

Kør de kogte bønner i foodprocessoren med 3 spsk. olivenolie til de bliver en glat ‘dej’. Bland finthakket løg og hvidløg og de helt fintrevne kartofler og gulerødder i ‘dejen’ - husk at presse væsken ud først.
Tilsæt mel, soja, tomatpuré, salt og peber og rør sammen til en ‘fars’. Steg ‘bøfferne’ ved middel varme.

Brug bøfferne fx i en burger, pitabrød eller lign., hvor de egner sig perfekt.