Potato Stacks

Kartoffel-trend du skal prøve! Det er kartofler på en ny måde, sprøde og lækre - og super lette at lave :-)

6-8 stk. i muffinform

Det skal du bruge

2 mellem store kartofler, skrællet eller vasket grundigt
1 stor sød kartoffel, skrællet eller vasket grundigt
20 g. parmesan eller 1 spsk. gærflager
2 spsk. olivenolie eller smeltet smør
1 tsk. timian
1/2 tsk. rosmarin
Evt. 1 lille hvidløg
Salt og peber

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og find en muffinsform frem. Smør den med lidt olie.

Klargør din krydderurteolie ved at røre olie og krydderier sammen. Riv parmesan fint og kom i. 

Skræl derefter dine kartofler. Brug et mandolinjern til at skære helt fine tynde skiver, kom i to separate skåle. Fordel halvdelen af krydderurte-parmesan olien imellem hver skål og vend godt rundt. 

Læg kartoflerne lag i lag i muffinsformen indtil du får toppe af kartofler. Du må gerne lade dem gå lidt over kanten, da de falder sammen i ovnen. Fortsæt indtil du har brugt alle kartofler. 

Kom folie over og bag i ovnen 20 min. Fjern folien og bag igen 20-25 min. indtil de er sprøde og gyldne på toppen. 

Når dine kartofler er færdige og lækre sprøde, giver du dem et godt drys flagesalg og serverer med din favorit dressing, dip eller som tilbehør. 

Tip!

Du kan bruge udelukkende almindelig eller søde kartofler. 

Krydderurter kan variereres efter egne smagsløs (f.eks. oregano og basilikum).