Sprøde kartofler med kapersdressing

De lækreste sprøde kartofler - brug evt de krydderier, du er mest glad for. 

Det skal du bruge

6 store kartofler, skrællet eller vasket grundigt
30 g smør, stuetemperatur
1 spsk olivenolie
Frisk timian
1 tsk rosmarin
Salt, peber

KAPERSDRESSING:
1 dl yoghurt naturel
2 spsk mayonnaise
1 tsk dijon sennep
2 tsk æblecidereddike
1 fed hvidløg, fintrevet
¼ tsk løgpulver
2 spsk kapers, finthakket
Salt, peber

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 210 grader, varmluft, og find en stål bageplade frem eller beklæd bageplade med bagepapir.

Klargør krydderurtesmør ved at røre smør, olie, krydderurter og krydderier sammen.

Skræl dine kartofler og skær dem over på midten. Skær herefter skiver ⅔ dele igennem på langs og et par på skrå. Brug gerne spisepinde eller lignende for at sikre, at du ikke skærer hele vejen igennem. Fortsæt med alle dine kartofler.

Fordel smørret, og sørg for det kommer ned i nogle af sprækkerne.

Bag i ovnen ca. 1 time indtil sprøde og gyldne, start med at have dem liggende med toppen ned og vend dem efter 30 min. så alle sider bliver sprøde.

Forbered kapersdressing ved at røre alle ingredienser sammen. Smag til med salt og peber.

Når dine kartofler er færdige og lækre sprøde, giver du dem et godt drys flagesalt og servere med kapersdressing.

TIP!
Du kan bruge søde kartofler, blot juster bagetiden derefter.

Krydderurter kan varieres efter egne smagsløg. Fx. persille, oregano, basilikum.