Fremtiden byder på flere plantedeller. Her kommer en let opskrift, som også er en god madspilds-ret. Jeg har i hvert fald ofte en rest af ris.
200 g kogt, afkølet ris
100 g revet gulerod
2 forårsløg eller 1 lille løg
50 g fintrevet parmesan
1 æg
1 stk spidskommen
Salt og peber
Friske urter eller lidt tørret oregano/basilikum/hvidløgspulver
Tilbehør/topping:
Dips, dressing
Avocado
Forårsløg
Skræl gulerod og riv på det grove rivejern. Pres så meget væde ud som muligt, evt. med hjælp fra klæde. Rør ris, gulerod, parmesan, æg og krydderier sammen indtil en samlet masse.
Varm en god slip-let pande op til middel-høj varme og tilsæt olie eller smør til panden. Form med spiseske medium klatter og tryk lidt flade. Lad dem stege 3-5 min. på hver side indtil sprøde. Vær lidt forsigtig, da de kan falde fra hinanden.
Server evt. med avocado, chilimayo og ekstra forårsløg.