Vaniljekranse eller -kugler
Vaniljekranse er en skøn, dansk juleklassiker. Her får du opskriften på glutenfri vaniljekranse uden tilsat sukker, og opskriften kan laves i to versioner: bagt i kranse eller i en rå version som vaniljekugler.
Det skal du bruge
- 100 g. bløde dadler, fx medjoul
- 200 g. malede mandler (malet til mel i en kaffekværn eller food processor)
- 3 spsk. kokosolie
- 1 knsp. salt
- 4 spsk. kokospalme nektar
- Kornene fra 1 stang vanilje eller 3 tsk. vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
Sådan gør du
- Mos eller blend dadlerne sammen med kokosolie og kokospalmenektar, til du har en blød dadelmasse.
- Ælt dadelmassen med vanilje, salt og til sidst mandelmel.
- Ælt grundigt og tril dejen til lillefingertykke stænger ca. 6-7 cm lange og form som kranse og bag i ovnen ved ca. 10-15 min ved 180 grader. Hvis vaniljekransene skal være ekstra flotte, kan du bage dem i en form. Du kan også vælge at dehydrere vaniljekransene 10-12 timer eller trille til saftige kugler.
- Drys evt. de afkølede vaniljekranse med cake dust













