Vaniljekranse eller – kugler

Prøv denne juleklassiker i både den traditionelle og en rå version. 

Det skal du bruge

100 g bløde dadler, fx medjoul
200 g malede mandler (malet til mel i en kaffekværn eller food processor)
3 spsk. kokosolie
1 knsp salt
4 spsk. kokospalmesirup
Kornene fra 1 stang vanilje eller 3 tsk. vaniljepulver (ikke sukker!)

Sådan gør du

Mos eller blend dadlerne sammen med kokosolie og kokospalmesirup til du har en blød dadelmasse.

Ælt dadelmassen med vanilje, salt og til sidst mandelmel.

Ælt grundigt og tril dejen til lillefingertykke stænger ca. 6-7 cm lange og form som kranse og bag i ovnen ved ca. 10-15 min ved 180 grader. Hvis vaniljekransene skal være ekstra flotte kan du bage dem i en form. Du kan også vælge at dehydrere vaniljekransene 10-12 timer eller trille til saftige kugler.

Drys evt de afkølede vaniljekranse med Cake Dust fra Mill&Mortar.

Fotograf: Cophia Nirrvana