Vaniljekranse eller – kugler
Prøv denne juleklassiker i både den traditionelle og en rå version.
Det skal du bruge
100 g. bløde dadler, fx medjoul200 g. malede mandler (malet til mel i en kaffekværn eller food processor)
3 spsk. kokosolie
1 knsp. salt
4 spsk. kokospalme nektar
Kornene fra 1 stang vanilje eller 3 tsk. vaniljepulver (ikke sukker!)
Bageform: Denne mini bagel bageform
Sådan gør du
Mos eller blend dadlerne sammen med kokosolie og kokospalmenektar, til du har en blød dadelmasse.Ælt dadelmassen med vanilje, salt og til sidst mandelmel.
Ælt grundigt og tril dejen til lillefingertykke stænger ca. 6-7 cm lange og form som kranse og bag i ovnen ved ca. 10-15 min ved 180 grader. Hvis vaniljekransene skal være ekstra flotte, kan du bage dem i en form. Du kan også vælge at dehydrere vaniljekransene 10-12 timer eller trille til saftige kugler.
Drys evt. de afkølede vaniljekranse med Cake Dust