Grønkåls råkost
Lækker grønkålsråkost, der er velegnet til at lave til flere dage er jo bare win-win, en rigtig lækker food-prepper salat. Og så er det nemt med en food-processor.
Det skal du bruge
4 store grønkålsblade – skylles og ribben tages ud
1 håndfuld mandler
1-2 æbler uden kernehus i store stykker
2 cm. frisk ingefær, skrællet (cirka størrelse som yderste led af en tommeltot)
1 skive økocitron (evt. med skal): ellers kan skallen rives og kommes i bagefter
Sådan gør du
Kom det hele i en food-processor med knivindsats. Kør til alt er findelt.
Hvis du syntes salaten skal være lidt mere juicy, kan du komme koldpresset rapskimolie og lys balsamisk eddike, smagt til med lidt ahornsirup hen over salaten. Du kan også give den lille drys salt, hvilket vil trække saften ud af kål og æbler.
Når grønkålssalaten serveres, er det lækkert at drysse med rosiner eller andet tørret frugt.
Opskrift og billeder fra SundSans.dk