N'ice Cream Vaffel Islagkage

Gluten og mælkefri islagkage. En sikker vinder på kaffebordet, til særlige lejligheder eller bare fordi man vil forkæle dem man holder af. Fyld islagkagen med din favorit Nice Cream.

Til 1 Vaffel islagkage
Opskrift og billede: Johanne Mosgaard, Englerod

Det skal du bruge

VAFFELDEJ (4-5 vafler)
200 gram hvedemel eller rismel (for glutenfri version)
2 spsk. kokossukker
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljepulver 
1 knivspids salt
3 dl plantemælk*
1 dl rapsolie

*f.eks. mandelmælk, rismælk eller havremælk

FYLD & PYNT
0,75 liter Nice Cream
500 gram jordbær
En smule frysetørret jordbær
2 spsk flormelis

Sådan gør du

VAFFELDEJ
I en stor skål blandes alle de tørre ingredienser, hvorefter plantemælk og rapsolie tilsættes under omrøring. Pisk dejen godt så der ikke er klumper tilbage.

Lad din dej stå og hvile et kvarters tid inden brug.

Smør formen med lidt kokosolie og fordel dejen i vaffelformen og kom i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min. Bruger du istedet et elektrisk vaffeljern, så lad det blive rigtig varmt (til lampen lyser grøn), og hæld dej på dit vaffeljern. Bag vaflerne indtil lampen på dit vaffeljern igen lyser grønt. Sørg for ikke at tage for meget dej på vaffeljernet, da den ikke vil kunne bage igennem.

Lagkagen er lettest til at få fin, hvis man bruger et gammeldags vaffeljern. Laver du den i formen, kan du nøjes med to vafler med nice cream i mellem og pynt på toppen.

FYLD & PYNT
Start med at lave dine vafler og lad dem køle helt af. Fordel Nice Cream i et jævnt lag udover den nederste vaffel (med vaffel-mønstret opad). Skær jordbær i skiver og læg dem i kanten ovenpå isen. Fortsæt så mange lag du ønsker. Læg den øverste vaffel uden is på toppen, og frys nu din islagkage ned i mindst en times tid.

Inden servering pyntes toppen af din islagkage med flere jordbær og en kugle is, pynt med frysetørrede jordbær eller anden Nice Cream crumble.

Skal det være ekstra lækkert kan du servere islagkagen med chokoladesovs eller hjemmelavet nutella.

Opskrift og billede: Johanne Mosgaard, Englerod