Raw Chia Jam
5 ingredienser og 5 minutter – så er marmeladen klar til at komme på køl! Chiafrø er geniale i denne rå marmelade, da de giver den perfekte, marmelade-agtige konsistens.
Nok til et mellemstort glas
Det skal du bruge
UDSTYR evt. foodprocessor (kan udelades hvis grovere konsistens ønskes)2 dl. friske bær (hindbær, blåbær, kirsebær fx)
3 spsk. sorte chiafrø eller hvide chiafrø
2 spsk. kokospalme sirup eller honning
1 tsk. vaniljepulver
Evt. 1-2 spsk. lunkent vand
Sådan gør du
Rens bærrene og blend dem med chiafrø, kokospalme sirup eller honning samt vaniljepulver. Tilsæt evt. 1-2 spsk. vand. Sæt på køl i min. 1 time for at "gelere" og opnå marmelade konsistens. Er marmelade lidt tynd efter en time i køleskab, kan du kværne lidt flere chiafrø i en kværn og tilsætte til marmeladen. Er de omvendt for tyk, så kan du tilsætte lidt mere vand.
Opbevar i en lukket beholder på køl i ca. 3 dage.
Variation
Du kan også bruge frosne bær og undlade at blende, men blot blande ingredienserne grundigt til en grov marmelade og så på køl. Du kan evt. blande og lade stå på bordet til bærrene er optøet, og du kan fornemme om konsistensen er ok inden du sætter i køleskabet.