Raw Chia Jam
5 ingredienser. 5 minutter. Og så er marmeladen klar til at komme på køl. Chiafrø er geniale i denne rå chiafrø marmelade, da chiafrøene giver den kendte marmelade-konsistens.
Nok til et mellemstort glas
Det skal du bruge
UDSTYR evt. foodprocessor (kan udelades hvis grovere konsistens ønskes)2 dl friske bær (hindbær, blåbær, kirsebær fx.)
3 spsk. sorte chiafrø eller hvide chiafrø
2 spsk. kokospalme sirup eller honning
1 tsk vaniljepulver
Evt. 1-2 spsk lunkent vand
Sådan gør du
Rens bærene og blend dem med chiafrø, kokospalme sirup eller honning samt vaniljepulver. Tilsæt evt. 1-2 spsk vand.
Sæt på køl i min. 1 time for at "gelere" og opnå marmelade konsistens. Er marmelade lidt tynd efter en time i køleskab, kan du kværne lidt flere chiafrø i en kværn og tilsætte til marmeladen. Er de omvendt for tyk, så kan du tilsætte lidt mere vand.
Opbevar i en lukket beholder på køl i ca. 3 dage.
Variation
Du kan også bruge frosne bær og undlade at blende, men blot blande ingredienserne grundigt til en grov marmelade og så på køl. Du kan evt. blande og lade stå på bordet til bærene er optøet, og du kan fornemme om konsistensen er ok inden du sætter i køleskabet.