Snickers med dadler og peanutbutter

Hemmeligheden bag sunde snickers med ekstra protein er de 3 steps, inspireret af min hjemmelavede proteinbar, men med nogle få, men essentielle ændringer for at skabe den helt perfekte hjemmelavede snickers bar.

Opskriften er udviklet af enestående Alberte Stengaard.

Det skal du bruge

Snickers Bund

130 g dadler (vægt uden sten).
30 g græskar proteinpulver
50 g havregryn
50 g mandelmel
25 g kakao
30 g honning
¼ ttsk salt

Dadelkaramel
200 g dadler (vægt uden sten)
100 g peanutbutter
1 tsk vaniljesukker
70 g mandelmælk (eller anden mælk)
100 g saltede peanuts
Chokoladeovertræk
300 g chokolade
1 spsk neutral kokosolie

Sådan gør du

Snickersbund + karamel
TILBERED BUND: Start med at finde en form der måler ca. 20 X 24 cm. og for den med bagepapir. Find foodprocessor frem og kom alle ingredienser til bunden heri. Blend indtil du opnår en smuldrende konsistens. Det kan i starten blot ligne den kører rundt og intet sker, men efter at have blendet nok vil massen samle sig let som store stykker smulder. Stop før den klister helt sammen.
Kom massen i din beklædte form og pres bunden godt sammen. Sæt på frys ca. 20 min. eller indtil din dadelkaramel er klar.

Forberede dadalkaramel:
Genbrug din foodprocessor eller find en mindre blender frem. Tilsæt dadler, peanutbutter, vanilje og mælk – vent med saltede peanuts. Blend indtil en cremet, homogen masse.

SAMLING: Tag din snickers bund ud fra frys og fordel dadelkaramel jævnt herover med en dejskraber. Fordel de saltede peanuts og pres dem forsigtigt ned i karamellen. Stil tilbage på frys minimum 2-3 timer før du fortsætter med chokoladen, alternativt natten over.

Når din klargjorde bar er kold nok til at arbejde med, fjerner du den fra formen og skærer i 12 lige store barer eller 24 små. Stil dem tilbage i fryseren indtil din chokolade er klar.

Chokoladeovertæk
OVERTRÆK: Smelt chokoladen over vandbad og tilsæt 1 spsk. kokosolie, dette gør det nemmer at overtrække da chokoladen bliver en smule mere flydende.
Dyp 1 bar af gangen i chokoladen og lad overskydende chokolade dryppe af, inden du sætter den på bagepapir/rist. Drys med flagesalt og fortsæt med resten.

Holdbarhed:
Opbevar dine barer i køleskab i op til 2 uger eller på frys op til 1 måned. Barerne er lige til at spise både fra frost og køl.