Lakrids N'ice Cream

Hvem elsker ikke lakrids-is? VI gør i hvert fald! 

Det skal du bruge

Til ca. 10 stk.

Is:
2 dl vand
1 håndfuld cashewnødder
2 dl kokosmælk
2 æggeblommer eller 2 spsk lecithin granulat
3 spsk kokospalmesirup eller anden sirup
1 tsk vaniljepulver
Evt. 3 spsk Collagen Natural

Karamel:
2 1/2 dl kokosmælk
1 dl kokospalmesirup
1 1/2 tsk engelsk lakridspulver 
1 knivspids salt

Sådan gør du

Is:
Blend alle ingredienserne til isen i en blender. Lad det fryse i en ismaskine eller hæld i en beholder og sæt i frysen. Omrør hver 20. minut i ca. 1 time eller til isen begynder at få konsistens.

Karamel:
Hæld kokosmælken i en gryde og tilsæt kokospalmesirup, lakridspulver og salt. Varm op over moderat varme og lade det 'koge ind' i ca. 30 minutter til massen er klæbrig og karamel-agtig.

Hæld derefter massen på et bagepapir (drys evt lidt mere salt over) og læg et bagepapir over. Sæt i fryseren i min. 30 minutter. Tag herefter karamellen ud og skær den i strimler. Sæt evt. tilbage i fryseren.

Hæld isen i en isform (på billedet er brugt denne form) og læg en strimmel af karamellen ned i hver is. Sæt herefter i fryseren i min. 2 timer.