N'ice Cream med bønner
Sunde ispinde med kokosmælk, nøddesmør, bønner og sødet på dadler. Opskriften er udviklet af Alberte Stengaard.
Bruger du Pure Natural Collagen så anvend fx 20 gram i denne opskrift. Det gør isene endnu mere cremede!
Det skal du bruge
Ispinde
1 dåse butterbean eller kikærter (drænet og skyllet)
130 g medjool dadler (uden sten)
1 dåse kokosmælk (fuldfed)
100 g mandelsmør
20 g kokosolie eller kakaosmør (smeltet)
25 g sirup
1 stk vaniljestang, kornene (1 tsk. ren vaniljepulver)
1 nip salt
Overtræk
150 g chokolade
Sådan gør du
Kom alle ingredienser til ispinde i en kraftig blender. Blend indtil hel cremet ca. 1 min. Skrab gerne ned 1 gang undervejs så alt kommer med.
Klargør dine isforme og kom massen heri. Frys dine ispinde minimum 5-6 timer. Tiden afhænger af størrelsen på dine forme.
Når dine ispinde er helt frosne, fjernes de forsigtigt fra formen og lægges på bagepapir med hård underflade (fx. et skærebræt). Kom tilbage i fryser mens du klargør din chokolade.
Smelt din chokolade over vandbad. Du kan tilsætte lidt kokosolie hvilket gør chokoladen nemmere at overtrække. Når chokoladen er smeltet kommes det i et glas hvori dine ispinde kan passe ned i.
Tag ispinde ud af fryser og dyp dem i chokolade. Læg tilbage på bagepapir og drys evt. med pynt hvis ønsket og kom tilbage på frys. Fortsæt med resten af ispindene.
Tag 2-3 ispinde af gangen og lader resten være på frys så du undgår de begynder at tø op.
Når chokoladen er stivnet kan du servere straks eller opbevare dem i lufttæt beholder på frys.
Lad ispindene tø op 5-15 min. inden du skal spise dem så er de perfekt cremede og lækre. Tiden afhænger af størrelsen på ispinde.